Kranio-sakral terapi: Fordele og anbefalinger

Kranio-sakral terapi: Fordele og anbefalinger

Kranio-sakral terapi er en unik behandlingsform for dig, der ønsker at få styr på kroppens naturlige balance. Terapien hjælper blandt andet på din mobilitet, men har også indflydelse på kroppens generelle sundhed. Derudover kan terapien hjælpe mod symptomer fra mange forskellige lidelser, så der er altså mange grunde til at overveje behandlingen nærmere.

 

Clinic of Craniosacral, Osteo-mobility treatment and Massage
Clinic of Craniosacral, Osteo-mobility treatment and Massage

 

 

Sådan foregår kranio-sakral terapi

 

Terapien starter altid med en samtale, hvor du lærer mere om det hele. For eksempel kan vi tale om det problem, som du gerne vil have løst i forbindelse med terapien, eller de fordele som du gerne vil have ud af det. Det er altså en form for evaluering, hvor vi tilrettelægger terapien efter dine behov. Vi kan også foretage nogle tests, der ser nærmere på skader, ar, ubalancer og mere. Jo bedre forberedt vi er, jo bedre bliver terapien, når den er sat i aktion.

 

Derefter starter det hele. Du ligger på en briks og vi begynder så småt med nogle små tryk, der løsner lidt op for spændingerne. Der er tale om meget blide tryk, der primært er på og omkring hovedet, samt dele af rygsøjlen. Fokusset ligger nemlig på det kranio-sakrale system. Knoglerne i kraniet er de vigtigste, men andre dele berøres også.

 

Denne form for terapi er baseret på den kranio-sakrale puls, som er en form for rytme. Bevægelserne, som du vil mærke under terapien, har indflydelse på rytmen. Formålet er at optimere pulsen, så din krop er sund og rask.

 

Kranio-sakral terapi er meget afslappende, og du vil føle dig roligt tilpas undervejs. De fleste spændinger forsvinder, hvilket giver mulighed for at slappe helt af.

 

Normalt varer en session omtrent en time, men det kan tilpasses efter dine ønsker. Hvis du har behov for mere, så er det en mulighed – ligesom behandlingen også kan være kortere, hvis det ikke er nødvendigt med en lang session. Du kan gentage denne behandling flere gange. Ofte vil du se rigtigt gode resultater ved bare en enkelt terapisession, men hvis du har en særlig lidelse, er det oplagt at få kranio-sakral terapi flere gange. Ofte vil du kunne mærke gode resultater allerede efter første behandling, om end nogle klienter først mærker resultater efter den anden behandling.

 

De bedste fordele ved kranio-sakral terapi

 

Vi har allerede nævnt hvordan kranio-sakral terapi får kroppen til at slappe af. Spændingerne forsvinder, og det føles fantastisk, hvis du for eksempel føler dig stresset, eller hvis du simpelthen har fysiske spændinger i hovedet eller i ryggen.

 

Terapien fungerer mod alle de ting, der potentielt kan have skadet det kranio-sakrale system. Det kan være fysiske slag og lidelser, det kan være psykologisk chok og stress, samt diverse andre påvirkninger. Kranio-sakral terapi sørger for at fjerne spændinger og blokeringer, som står i vejen for en optimal puls.

 

Udover at hjælpe på specifikke lidelser, er terapien også fremragende for at holde kroppen i generelt god stand. Terapien er ikke bare oplagt, når du har en specifik lidelse – den er mindst lige så effektiv til at forhindre visse problemer i at opstå. Med kranio-sakral terapi oplever klienterne ofte et løft i livskvaliteten og dermed færre bekymringer. Vi har set flere eksempler på stress, der minimeres som følge af terapien, så det er altså en rigtig god grund til at give det en chance.

 

Flere atleter vælger bevidst at tilvælge kranio-sakral terapi. Det er nemlig forebyggende mod flere former for skader, og det hjælper atleterne med at restituere kroppen fra træthed. Spændinger kan være et stort problem, hvis du er fysisk aktiv. Ofte er fysisk aktivitet med til at modvirke spændinger i sig selv, men når kroppen belastes på et højt niveau, er den mere udsat end normalt, og her kan det være oplagt med terapi. Det sikrer nemlig mod overbelastninger, og det mindsker tit chancen for visse skader.

 

Den målgruppe, der typisk ser de bedste resultater ved kranio-sakral terapi, er ældre mennesker. Her er der nemlig tale om mennesker, der har mere slid på kroppen, og som har flere lidelser at rette op på. Terapien kan være effektiv mod mange symptomer som følge af at kroppen bliver ældre. Mange føler sig eksempelvis friskere og mere fokuserede efter at have modtaget terapien.

 

Dette er et udpluk af de fordele, som flere klienter nævner i forbindelse med deres kranio-sakral terapi. Der er gode chancer for, at du selv vil opdage flere af slagsen, selvom der selvfølgelig aldrig er nogle garantier. Terapien tilrettelægges efter den enkelte klient, og derfor vil du få dine helt egne resultater ud af behandlingen.

 

3 ting du skal vide om terapien

 

Kranio-sakral terapi kan både være for personer med fysiske skader, som de ønsker at udbedre. Men det kan også være for personer, der ikke nødvendigvis har nogle symptomer, men som bare ønsker forbedret livskvalitet og forebyggelse af potentielle skader i fremtiden.

 

Antallet af behandlinger afhænger af den enkelte person. For nogle er det helt fint med én eller to behandlinger. I andre tilfælde ses de bedste resultater, hvis du regelmæssigt møder op til kranio-sakral terapi. Det er noget, som vi kan tale nærmere om, når vi laver den individuelle evaluering.

 

Derudover er det rart at vide, hvordan terapien foregår. Vi var inde på det i begyndelsen, men vi opsummerer kort lige her: Kranio-sakral terapi foregår med små blide tryk rundt omkring på hovedet og rygsøjlen. Som modtager af terapien vil du føle dig rolig og mærke spændingerne forsvinde. Du kan finde mange videoer og billeder på internettet, der viser, hvordan kranio-sakral terapi foregår i praksis.

 

Fokus på dine behov

 

Enhver form for behandling vil tilrettelægges efter dine behov. Kranio-sakral terapi er kun oplagt, så længe vi ved, hvad du gerne vil behandles for: Altså hvilket formål du gerne vil have ud af terapien.

 

Det betyder, at der altid tales nærmere om tingene inden den fysiske terapi begynder. Evalueringen er vigtig, og derfor er det også vigtigt at du overvejer, hvad du vil have ud af din kranio-sakral terapi.

 

Anbefalinger til dig

 

Caradan er et godt sted at starte, hvis du ønsker professionel kranio-sakral terapi. Caradan tilbyder flere gode services, men med et særligt fokus på kranio-sakrale behandlinger. Der er fokus på individet, og med mere end 10 års erfaring som kropsterapeut, kan du forvente gode resultater fra start.

 

Derudover anbefaler vi også, at du læser mere om de forskellige fordele, der er ved kranio-sakral terapi. På den måde ved du præcis, hvad du får ud af det. Det kan både være ved at læse artikler eller ved at se videoer. Men temaet er utroligt interessant, og du kan desuden finde information om andre former for behandlinger, som også kan være oplagte for dig. Hos Caradan er det nemlig også muligt at få mobilitetsbehandling og andre former for kropsbehandlinger.

Skriv et svar